Junak Mladosti nakon Željezničara

Dilaver: Dali smo sve od sebe, zasluženo smo pobijedili

Dino Kurbegović

Nogometaši Mladosti jučer su u Zenici napravili veliko iznenađenje, te savladali favorizovani Željezničar rezultatom 2:1, strijelac oba gola za ekipu iz Kaknja bio je 25-godišnji napadač Haris Dilaver.

Nakon što je sa dva gola prošle sezone u posljednjem kolu uveo Mladost u Premijer ligu, a zatim i zabio prvi pogodak za klub u najjačem rangu, ovaj sjajni Zeničanin je sa dva gola velikom Željezničaru zlatnim slovima još jednom upisao svoje ime u historiju kluba iz Kaknja.

Nakon sjajne igre i pobjede nad klubom s Grbavice, bivši igrač Čelika i Viteza govorio je za SportSport.ba.

"Jako dobra utakmica, dobar tempo i mislim da smo zasluženo osvojili tri boda. Bez obzira što je Željo došao bez Kosorića i Đelmića, oni su ekipa za respekt. Mi smo dali svoj maksimum, dali smo zadnji atom snage i obradovali smo svoje navijače. Drago mi je što se sve spontano ovo dešava, da postižem golove koji su toliko bitni za naš klub, ja ću davati sve od sebe i u narednim utakmicama da ostvarimo što bolje rezultate", nada se Dilaver.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon reprezentativne pauze slijede tri teške utakmice, od čega su dva uzastopna gostovanja.

"Protiv Veleža koji je u lošoj situaciji, mislim da imamo šansu za dobar rezultat i tamo ćemo imati priliku za pozitivan rezultat. Široki je ekipa za respekt, svake godine su u vrhu, ganjaju Evropu i vidjet ćemo šta možemo na Pecari. Kada je u pitanju utakmica protiv Slobode, igrat ćemo vjerovatno na našem stadionu u Kaknju, nadam se punim tribinama i naravno našoj pobjedi protiv veoma snažne Slobode, koja pokazuje da će igrati važnu ulogu u Premijer ligi ove sezone", kazao je za SportSport.ba Haris Dilaver.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti