Dilaver: Doll je insistirao na mom dolasku u Ferencvaroš

Fudbaler Ferencvaroša za SportSport.ba

Dilaver: Doll je insistirao na mom dolasku u Ferencvaroš

Emir Dilaver već skoro pola godine član je Ferencvaroša, koji će do kraja sezone u mađarskoj OTP Bank Ligi voditi bitku za osvajanje naslova. 

Bh. internacionalac najstandardniji je igrač u timu Thomasa Dolla, a u razgovoru za SportSport.ba naglašava da se dolazak u Mađarsku pokazuje kao pravi potez. 

"Zadovoljan sam sa partijama koje pružam u Ferencvarošu. Uloga u timu mi je sada dosta ofanzivnija i dobro sam se se snašao. Dolazak u Mađarsku pokazuje se kao pravi potez, a iskreno bilo mi je dosadilo igrati u Austriji. Promjena sredine je ono što mi je trebalo", govori Dilaver na početku razgovora za naš portal. 

Dilaver ističe da su visoke ambicije Ferencvaroša u ovoj sezoni, obzirom da žele osvojiti Kup i prvenstvo.

"Imamo kvalitetnu momčad i mislim da možemo napraviti rezultat u ovoj sezoni. Prije svega, to se odnosi na osvajanje Kupa i titule. Tokom prijelaznog roka pojačali smo se sa nekoliko kvalitetnih fudbalera i vjerujem da ćemo imati razloga za slavlje."

U redove mađarskog tima Dilaver je stigao iz bečke Austrije, s kojom se 2013. godine okitio titulom prvaka tamošnjeg prvenstva. 

"Bilo je lijepo igrati za Austriju, ali došlo je bilo vrijeme za promjene u karijere. Na mom dolasku u novi klub najviše je insistirao Thomas Doll. Odličan je trener i stvarno drago mi je što imam priliku surađivati s njim. Uvjeravao me da je Ferencvaroš prava sredina za mene i uvjerio sam se da je tako. Imamo možda najbolji stadion u Mađarskoj i stvarno klub je odličan."

Ovaj 23-godišnji fudbaler, koji je po vokaciji desni bek, jedno vrijeme dovodio se u vezu sa reprezentacijom BiH. Dilaver je otkrio da je već uzeo bosanski pasoš, te da strpljivo čeka svoju šansu u nacionalnom timu.

"Ranije sam igrao za omladinske selekcije Austrije, ali znam vrlo dobro odakle sam. Uzeo sam bosanski pasoš i stojim na raspolaganju novom selektoru. Ako bude smatrao da zaslužujem šansu, onda sam tu i strpljivo ću čekati. Čitajući izjave selektora Baždarevića vidio sam da zna za mene i to me mnogo raduje", rekao je na kraju Dilaver koji će sljedećeg mjeseca po prvi put postati otac. 

Podsjetimo, dres Ferencvaroša ranije je sa mnogo uspjeha nosio bh. reprezentativac Muhamed Bešić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.