Dilaver u proljetnom dijelu sezone igra sjajno, a sutra će sigurno biti jedna od najvećih prijetnji za gol Krupe

Napadač Čelika uoči gostovanja Krupi

Dilaver: Domaćinu je sutra zadnja šansa za spas, ali mi želimo nastaviti svoj proljetni niz

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra igraju veoma važnu utakmicu u borbi za izlazak u Evropu. Zeničani žele nastaviti pozitivan niz, te dodatno napredovati na tabeli.

Naravno, za to će im sutra trebati pobjeda ili možda remi u slučaju da se poklope neki drugi rezultati. Izabranici Cihata Arslana danas su otputovali za Banja Luku, gdje će boraviti u karantinu pred sutrašnji meč protiv Krupe.

Sigurno da navijači Čelika sutra očekuju novi gol Harisa Dilavera, koji sjajno igra u proljetnom dijelu prvenstva. Ovaj napadač za SportSport.ba govorio je o sutrašnjem meču, te očekivanjima kluba u borbi za Evropu, ali i "nadmetanju" sa saigračem Anelom Dedićem u borbi za najboljeg strijelca kluba.

"Čeka nas stvarno teška utakmica, mislim da je Krupi sutra zadnja šansa da uhvati taj priključak za ostalim ekipama, da se pokušaju spasiti. Mi idemo na pobjedu, kao i svakoj utakmici, imamo pravo da o tome razmišljamo i da nastavimo borbu za gornji dio tabele, ali i da obradujemo naše vijerne navijače", kaže Dilaver.

Čelik igra dobro u proljetnom dijelu, tako da su svima u klubu ambicije porasle u vezi plasmana na kraju sezone

"Naravno da su nam svima porasle ambicije, eto u prošlom kolu smo imali sreće protiv Radnika, koji je možda zaslužio pobjedu, ali mi smo ostali neporaženi. Sreća prati hrabre, nadam se da ćemo sutra nastaviti s dobrom igrom, te da ćemo ostvariti pozitivan rezultat, a to je naravno pobjeda" ističe napadač Zeničana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zajedno sa saigraćem Anelom Dedićem u borbi je za najboljeg strijelca kluba

"Teško je obećati gol, ja mogu samo obećati da ćemo dati svoj maksimum sutra. Mi svaku utakmicu dajemo sve od sebe, a kada je u pitanju utrka za najboljeg strijelca, nadam se da ćemo se i do kraja prvenstva boriti za najboljeg strijelca, odnosno da ćemo nastaviti postizati golove u narednim utakmicama", kazao je za SportSport.ba Haris Dilaver strijelac pet golova u šest utakmica u proljetnom dijelu sezone.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CHATA
Dila je praviigrac i momak,ali CIGAN TURSKI JE GOVNO KOJE SE HITNO TREBA OTJERATI,jebem ga u usta,opcina placa reprogram on ne daje ni plate,a prica cigan o europi,jebote otac CIGANSKI samo si nam ti trebao.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti