Oglasili se iz NK Čelik: Dižemo se iz pepela poput Fenixa

Mogu li Zeničani do Europe?

Oglasili se iz NK Čelik: Dižemo se iz pepela poput Fenixa

S. Mlaćo

NK Čelik pruža sjajne partije u drugom dijelu sezone Premijer lige BiH. Zeničani se nalaze na petom mjestu sa 35 osvojenih bodova i do kraja će voditi bitku za plasman u Europu.

Navijači vjeruju u svoje ljubimce i žive za dan kada će se evropske utakmice igrati na Bilinom polju. Proteklih dana su se pojavile informacije da je NK Čelik zbog dugovanja upitno dobijanje licence za novu sezone Premijer lige, ali iz Čelika ističu da se to sigurno neće desiti, odnosno da će dobiti licencu.

Oglasili su se na službenoj facebook stranici.

"NK “Čelik” u tekućoj takmičarskoj sezoni BH Telecom Premijer lige ostvaruje zapažene sportske rezultate i nakon niza sušnih godina, u kojima se strahovalo ne samo za sportski rezultat, nego i za puku egzistenciju samog kluba, predstavlja značajan sportski faktor sa realnim pretenzijama da izbori mjesto na tabeli koje vodi u evropska takmičenja. Ova činjenica svakako veseli sve dobronamjerne ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu koji se sa nostalgijom sjećaju Čelikovih uspjeha u legendarnim utakmicama sa evropskim klubovima kao sto su Fiorentina, Sparta, Udinese, Ujpest, Trazbonspor, Gent...
Međutim, očigledno postoje centri moći i snage kojima ovakav razvoj situacije ne odgovara pa lešinarski rovare i baš onako licemjerno i “ispod žita” preko podaničkih medija pokušavaju unijeti smutnju, nered i zabunu. Kako ne bi bilo zabune, za sve one dobronamjerne, a pogoto za licemjerne i nedobronamjerne, ovim putem želimo naglasiti da će NK “Čelik” dobiti licencu za narednu takmičarsku sezonu", ističu iz NK Čelik, te dodaju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Postupak licenciranja je još uvijek u prvostepenoj fazi i menadžment NK “Čelik” je do sada uradio sve kako bi ispunio sve formalnosti za ispunjavanje svih neophodnih uvjeta za dobijanje iste. Sve eventualne sporove ili moguća dugovanja prema pojedinim fudbalerima će biti uredno regulisana u skladu sa zakonima države BiH i vazećim propisima NS BiH.
Dakle, Čelik je mnogo jači i čvršći nego sto su se mnogi ponadali, poput Fenixa se diže iz pepela i sivila ispodprosječnosti i ponovo će zasijati na BH fudbalskom nebu ma koliko te nekoga žalostilo i frustriralo".

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dobojlija
Celik je u dugovima a takvima je uefa zabranila da igraju u eurokupovima.I poznatiji klubovi iz liga petice su biki suspendovani zbog dugova pa ce I celik
3 1
andi
KAD GRDA I NAROD PLAČA CIGANU TURSKOM REPROGRAM A ON NISTA MOGAO SAM I JA KO OD ŠALE BITI PRESJEDNIK SA MILJU I PO PLATE hahaa,Ja presjednika i mog Kurca.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi