Dilaver: Od Zmajeva najviše cijenim Misimovića

Prvotimac novog austrijskog prvaka

Dilaver: Od Zmajeva najviše cijenim Misimovića

Iako su u zadnjem kolu poraženi od drugoplasiranog Red Bull Salzburga, nogometaši bečke Austrije nakon skoro sedam godina postali su prvaci Austrije. Pored toga što su u vitrinu pospremili novi trofej, Austrija Beč dobila je i sjajnog igrača koji će u budućnosti biti važan dio tima, a riječ je o 22-godišnjem igraču bh. korijena, Emiru Dilaveru.

Dilaver je tokom čitave sezone bio većinom standardan u timu Petera Stögera, a uspio je i dva puta zatresti mrežu, te četiri puta asistirati, što je svakako jedna vrlo dobra statistika za igrača koji igra na poziciji desnog beka.

Sve ovo što smo pomenuli, bio je motiv da kontaktiramo Dilavera, koji je vrlo rado pristao na intervju za SportSport.ba

˝Nisam se iskreno nadao da ćemo ovakav uspjeh ostvariti. Svako je očekivao da će Red Bull Salzburg biti prvak jer su se bili jako pojačali. Međutim, stvari kasnije nisu bile takve. Zatim je kod nas došao novi trener, napravio je sjajnu atmosferu i postali smo prvo jesenji prvaci. Samim time smo skupili više samopouzdanja i odlučili da krenemo ka osvajanju titule˝, govori Dilaver na početku razgovora za SportSport.ba

Pored titule, Austrija Beč ima šansu za duplu krunu jer u finalu Kupa igra protiv Paschinga.

˝Iako je Pasching trećeligaš mi ih ne smijemo potcijeniti jer su oni izbacili Rapid i Red Bull koji mi ove sezone nismo nikako pobijedili. Radi se o jednoj sjajnoj ekipi koju čine igrači koji većinom imaju iskustva igranja u austrijskoj Bundesligi. Smatram da će biti jako teška utakmica, čak mislim i teža od ove zadnje koju smo igrali protiv Mattersburga za titulu, ali ovakvu šansu moramo iskoristiti˝, kaže Dilaver.

Dilaver je tokom čitave sezone bio standardan u timu Austrije, a najvjerovatnije da će i naredne sezone nastupati u ljubičastom dresu

˝Zadovoljan sam ovom sezonom, baš hoće i da mi produže ugovor ali prethodno ću razgovarati sa ocem i menadžerom pa ćemo vidjeti šta će biti. Meni je ovdje lijepo, u ovom klubu sam odrastao i ne mogu ga napustiti tako lako. Ukoliko bi došla neka zanimljiva ponuda, svakako da bih je razmotrio˝, ističe Dilaver.

Nezaobilazna tema u razgovoru sa Dilaverom bila je i reprezentaciju BiH, koju kako kaže mnogo prati.

˝Pratim svaku utakmicu sa svojim prijateljima, i na dobrom smo putu da se plasiramo nakon dugo godina na to Svjetsko prvenstvo. Od igrača posebno bih izdvojio Misimovića kojeg sam imao priliku i upoznati kada je igrao u Dynamu iz Moskve. Moja mama zna često reći da joj je želja da ja zaigram nekad zajedno sa Misimovićem i Džekom u reprezentaciji˝, rekao je Dilaver, a potom dodao:

˝Ja sam prošao sve mlade selekcije Austrije, a iskreno očekivao sam i davno da me pozovu u mladu reprezentaciju BiH, međutim od poziva nije bilo ništa. O reprezentaciji BiH još uvijek ne mogu razmišljati jer mi se niko iz NSBiH nije javio, ali iskreno nadam da me prati selektor Sušić. Ono što mogu reći u ovom trenutku, jeste da imam veliku želju da u budućnosti igram za BiH, ali o tome nažalost ne odlučujem ja˝, rekao je Dilaver na kraju razgovora za SportSport.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.