Dilaver sa Ferencvarošom prvak Mađarske

Šest kola prije kraja sezone

Dilaver sa Ferencvarošom prvak Mađarske

Bh. internacionalac Emir Dilaver (24) sa svojim Ferencvarošom okitio se naslovom prvaka Mađarske. 

Tim kojeg vodi Thomas Doll jučer je u okviru 27. kola OTP Bank Lige poražen od Debrecena sa 2:1, ali zahvaljujući kiksu MTK Budapesta ostao je vodeći na tabeli sa 22 boda prednosti i tako matematički osigurao naslov prvaka.  

Veliki doprinos u uspjehu Ferencvaroša svakako je dao i naš Dilaver, koji je tokom cijele sezone nezamjenjiv u prvom sastavu i ovo mu je ujedno druga titula u karijeri. Prethodno je u sezoni 2012/2013. bio prvak s Austrijom Beč. 

Dilaver je u Ferencvaroš, kojem je ovo 29. naslov u klupskoj historiji, stigao 2014. godine iz bečke Austrije. Po vokaciji je desni bek i ranije je nastupao za omladinske selekcije reprezentacije Austrije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi