Dilaver: Vjerujem da ću se izboriti za mjesto u ekipi

Napadač grčkog Plataniasa za SportSport.ba

Dilaver: Vjerujem da ću se izboriti za mjesto u ekipi

D. Kurbegović

Nogometaši Mladosti iz Doboja kod Kaknja u ovom prelaznom roku ostali su bez svoje najveće zvijezde. Kapiten i najbolji strijelac ekipe Haris Dilaver, koji je klub iz Kaknja svojim golovima najprije uveo u Premijer ligu, a zatim s 11 golova bio drugi strijelac Premijer lige u prošloj sezoni.

Njegove igre nisu ostale neprimijećene, tako da je od nekoliko ponuda prihvatio poziv grčkog Plataniasa, s kojim je potpisao ugovor na dvije godine. Nakon potpisa ugovora i nekoliko odrađenih treninga, razgovarali smo s ovim Zeničaninom, koji je za SportSport.ba govorio o prvim impresijama, očekivanjima u novom klubu, njegovom bivšem klubu Mladosti...

"Prije nekih 10-tak dana sam zvanično potpisao dvogodišnji ugovor, nakon što sam prošao ljekarske preglede.Zadovoljan sam prvim utiscima i ekipom, dobio sam dobre uslove i svakako da je ovo veliki iskorak u mojoj karijeri. Grad Chania je prelijep u početku mi dosta pomažu Filip Stanisavljević iz Srbije, te naš Ognjen Gnjatić, koji je igrao i za našu mladu reprezentaciju.Zadovoljan sam kako su me ostali igrači prihvatili, kao i trener, imamo dobar stadion, a čuo sam da su i navijači pravo vatreni i odani klubu što me posebno raduje.Cilj kluba u narednoj sezoni da budemo u sredini tabele, kao i prošle sezone, a ako se ukaže prilika pokušati se domoći i mjesto koje vode u Evropu" ističe Dilaver.

Svojim trudom, radom i igrama pokušat će se nametnuti stručnom štabu.

"Konkurencija u ekipi je izuzetno jaka, svjestan sam da sam doveden da postižem golove i moram opravdati povjerenje ljudi koji su me ovdje i doveli. Ja vjerujem u sebe, pokušat ću se na pripremama nametnuti za prvu postavu i izboriti za standardno mjesto u ekipi. Jedva čekam da krene prvenstvo i utakmice protiv giganata kakvi su Olympiakos, Panathinaikos i Paok" kaže bivši napadač Čelika, Viteza i Mladosti.

Njegov bivši klub Mladost je dobila obeštećenje za njegov transfer.

"Budući da sam imao ugovor s Mladosti na još godinu dana, obeštećenje je najmanje što je taj klub mogao dobiti. Hvala im za sve, posebno predsjedniku Mensuru Mušiji, bez kojeg taj klub ne bih bio najljepša sportska priča u BiH. Nadam se da će Mladost igrati ligu za prvaka u narednoj sezoni, želim im sve najbolje, redovno se čujem s bivšim saigračima i vjerujem da će imati dobru sezonu", kazao je za SportSport.ba Dilaver.

Haris Dilaver 26-godišnji je Zeničanin koji je svoju karijeru počeo u zeničkom Čeliku, gdje je bio najbolji strijelac omladinske lige, te prvak BiH s juniorskom ekipom. U seniorskoj ekipi nikada nije dobio pravu šansu da pokaže svoje kvalitete, tako da je prije četiri godine otišao u Vitez, gdje se zadržao dvije godine. Nakon toga 2014. godine dolazi u Mladost, koju svojim golovima uvodi u Premijer ligu. Prošle je sezone je u 29 utakmica postigao 11 golova i tako umnogome pomogao da se njegov klub spasi od ispadanja u prvoj sezoni u najjačem rangu takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi