Dinamo čeka mnogo oštrija kazna

UEFA mijenja odluku

Dinamo čeka mnogo oštrija kazna

UEFA će kako sada stoje stvari zagrebačkom Dinamu promijeniti kaznu, koja bi mogla iznositi čak 500.000 eura ili će „modre“ na godinu dana izbaciti iz svih evropskih takmičenja.

-    Čelnici Evropske fudbalske asocijacije veoma su nezadovoljni odlukom Disciplinske komisije. Zbog toga je uložena žalba na odluku i Dinamo sada čeka oštrija kazna, kazao je glasnogovornik UEFA William Gallard.

Prema informacijama iz sjedišta UEFA, tri su verzije kazni koje će vrlo vjerovatno snaći Dinamo.

Po jednoj će zagrebački klub na godinu dana biti odstranjen iz svih takmičenja pod okriljem UEFA-e. Prema drugoj verziji postoji šansa da Dinamo bude novčano kažnjen sa pola miliona eura, a treća varijanta je da „modri“ dvije godine svoje domaće utakmice igraju pred praznim tribinama.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.