Dinamo daje čak pet potencijalnih reprezentativaca Portugala

Portugalska kolonija u Zagrebu

Dinamo daje čak pet potencijalnih reprezentativaca Portugala

Dobro je poznato da je devetostruki prvak Hrvatske, Dinamo iz Zagreba, u posljednjih nekoliko godina prava legija stranaca. A da oni nisu "obični" potvrda je i širi spisak selektora Portugala na kojem se nalazi čak pet fudbalera Dinama.

Fernando Santos će svoj spisak javnosti predstaviti sutra, a za sada je poznat širi krug kandidata za izazove koji dolaze. Na njemu se, zanimljivo, nalazi i pet igrača zagrebačkog Dinama a to su golman Eduardo Carvalho, Ivo Pinto, Goncalo Santos, Maulo Machado i Wilson Eduardo.

Ti su igrači ujedno i svi portugalski fudbaleri u Dinamu kojih je, nakon Hrvata, najviše u klubu sa Maksimira. Dinamo u svojim redovima ima brojne internacionalce, ali i reprezentativce. Tu su između ostalih i sjajni Soudani iz Alžira te Junior Fernandes iz Čilea.

Zagrebačke Modre večeras očekuje susret drugog kola takmičenja u grupama Evropa lige, a gostovat će u Glasgowu ekipi Celtica.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.