Napustio Dinamo: Dario Šimić podnio neopozivu ostavku!

Nakon sastanka Izvršnog odbora

Napustio Dinamo: Dario Šimić podnio neopozivu ostavku! · Zvanično

Esmer Oštraković

Prije nekoliko minuta završen je sastanak Izvršnog odbora Dinama, a ono što se desilo nakon toga odijeknulo je Hrvatskom.

Naime, Dario Šimić podnio je neopozivu ostavku na mjesto člana Uprave zadužen za sport.

Na sastanak koji je održav večeras bila je pozvana cijela uprava Dinama, a nakon što se sve završilo Šimić je dao ostavku.

"Mislim da je u ovom trenutku najbolje i za klub i za mene. Bilo je ovo dosta intenzivno razdoblje, a svoju odluku ću obrazložiti u danima koji dolaze. U klubu sve funkcionira dobro, sva tijela vlasti su tu, a i omladinska škola je posložena.

Dinamo sad ima mira da se pojača ako misli da je potrebno u sportskom sektoru i da nastavi dalje sa sezonom", rekao je Dario Šimić za Index.hr.

Oglasi

Kako prenose hrvatski mediji, dosadašnji član uprave Dinama više nije želio da trpi kritike na svoj račun.

Na skupštini formiran je novi Izvršni odbor Dinama, a čine ga predsjednik Mirko Barišić, te Većeslav Bergman, Ivica Cvitković, Vladimir Gašparović, Nikola Hanžel, Damir Najmenik, Ivan Nauković, Milivoj Novak, Dubravko Skender, Ante Todorić, Heinz Truskaller, Janko Gogolja i Dragutin Kamenski.

Osim njih na sjednici su bili i članovi uprave, Darko Podnar, Danijel Tomačić, Dario Šimić i Vlatka Peras.

Potražite više informacija na temu HNL:

Šimić je tako svoju odluku saopštio kolegama, a svi su navodno bili šokirani onim što je rekao.

Navodno je rekao i da će svoj odluku u narednim danima veoma jasno obrazložiti.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1646074464
Koga boli kiita kužiš ne.
1 3
COVID19
Yebo vas vise i Dario Simić i Dinamo i Hajduk i Zvezda... Pregledajte portale medija iz regiona i potražite članak o Sarajevskom derbiju. Bitno je da vi ******te i budete podanici dok njih zaboli za nas fudbal. Kite jedne.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi