Dinamo deklasirao Ćirine Pjesnike, Husejinoviću 60 minuta

Zagreb poražen s 0:3

Dinamo deklasirao Ćirine Pjesnike, Husejinoviću 60 minuta

Edmir Škorić

Zagrebački Dinamo je u prvom susretu 26. HNL-a, kao gost, sa 3:0 savladao gradskog rivala, ekipu Zagreba.

U okršaju vodeće momčadi prvenstva i fenjeraša, Modri su rutinski stigli do pobjede, te otežali život Pjesnicima i njihovom treneru Miroslavu Ćiri Blaževiću.

 

Prvo poluvrijeme bilo je poprilično slabo, sa tek ponekom prilikom. Dinamo je prijetio preko Sammira i Saida Husejinovića, bivšeg igrača Sarajeva koji je u 29. minuti zamijenio povrijeđenog Šimu Vrsaljka, dok je s druge strane Dino Bevab pogodio prečku snažnim udarcem sa oko 25 metara. 

 

U nastavku nešto bolja igra gostiju s Maksimira, koji već u 48. stižu do vodstva. Sammir je sistirao, a Beqiraj pogodio za 1:0. U 63. minuti Pamić je izveo korner, a Krstanović odmah po ulasku u igru udvostručio prednost Modrih.

 

Konačnih 3:0 postavio je Krstanović svojim drugim golom u 80. minuti. Ponovo je Pamić izveo korner, Beqirajov udarac blokira Bevab, a Krstanović se najbolje snalazi u šesnaestercu domaćih i pogađa mrežu nemoćnog Livakovića.

 

Osim Bevaba, mladog bh. reprezentativca, u redovima Zagreba svih 90 minuta igrao je i bivši igrač Sarajeva Kenan Handžić. Kod Dinama je prvih 45 minuta odigrao mladi Alen Halilović, dok je Husejinović igrao posljednjih pola sata.

 

HNL, 26. kolo:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zagreb - Dinamo 0:3 (Beqiraj 48, Krstanović 63, 80)

 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.