Dinamo i Pomorac zajedno postigli 13 golova!
Foto: Sportske Novosti

Kup Hrvatske

Dinamo i Pomorac zajedno postigli 13 golova!

Edmir Škorić

Golijada na dva terena u Hrvatskoj obilježila je današnje dvije utakmice osmine finala hrvatskog Kupa. Dinamo je s 4:1 pobijedio Vinogradar, dok je Pomorac sa "devetkom" prošao u naredni krug.

U Mladini pred oko dvije i pol hiljade gledalaca Dinamo je rutinski prošao u četvrtfinale kupa Hrvatske. Golovima Slepičke u 11. i 23. minuti Modri su poveli, a preko Lovrekovića gosti u 86. minuti uspijevaju smanjiti. Ipak, da je Dinamo miljama ispred Vinogradara pokazao je mladi Kramarić sa dva gola u sudijskoj nadoknadi.

Drugi susret i skoro duplo više golova. Pomorac je naime "razbio" Rudar utrpavši im devet golova, a pri tome domaći nisu primili niti jedan pogodak.

Osmina finala kupa Hrvatske:
Dinamo - Vinogradar 4:1
Pomorac - Rudar 9:0

Kasnije će posljednji susret osmine finala odigrati splitski Hajduk i  Moslavina (17:00).

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti