Dinamo na penale u polufinale, Alispahić strijelac

Četvrtfinale Hrvatskog kupa

Dinamo na penale u polufinale, Alispahić strijelac

Edmir Škorić

Nogometaši Dinama, aktuelnog hrvatskog prvaka, tek na penale su došli do polufinala Kupa. Modre je i u uzvratu četvrtfinala namučila Istra iz Pule, a strijelac jedinog gola za Dinamo danas je bio bh. reprezentativac Mehmed Alispahić.

Dinamu su pripale uvodne minute utakmice. Kovačević je u osmoj minuti tukao pokraj gola. U 21. minuti bh. reprezentativac Mehmed Alispahić pucao je sa nekih 17 metara preko gola Istre, a rođeni Bugojanac u 29. minuti postiže gol za vodstvo Modrih.

Ušao je Alispahić prema sredini i opalio sa ruba šesnaesterca, lopta okrznula Stranatića i odsjela u mreži Puljana. Dinamo je i nakon tog vodstva bolje stajao na maksimirskom travnjaku, no na odmor se otišli s minimalnom prednošću Zagrebčana.

Istra je uspjela u 83. minuti doći do poravnanja. Kelava je najprije odbranio udarac Križmana, lopta se odbila do Primorca, ovaj proslijedio loptu ka mreži, a Dinamo Josip Pivarić loptu poslao  u vlastitu mrežu.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, a kako je prvi susret također završen identičnim rezultat, prolaznika u polufinale odlučivali su penali. Više sreće pri izvođenju jedanaesteraca imali su Modri, koji će u polufinalu igrati protiv Zagreba.

Dodajmo još kako je Alispahić odigrao svih 90 minuta u današnjoj utakmici.

Hrvatski kup, četvrtfinale:

Istra - Dinamo 1:1 (Primorac 83/ Alispahić 28)

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.