Dinamo nakon jedanaesteraca do trofeja, Vršajeviću 90 minuta

Odigran susret Superkupa Hrvatske

Dinamo nakon jedanaesteraca do trofeja, Vršajeviću 90 minuta

Danas je na rasporedu bio susret Superkupa Hrvatske između Dinama i Hajduka. Nakon 90 minuta bilo je 1:1, a nakon jedanaesteraca trofej je osvojio Dinamo. 

Prvih deset minuta susreta na Maksimiru proteklo je bez većih prilika na obje strane. U 16. minuti velika prilika za Hajduk, ali je novi golman Dinama Miglore sjajno odbranio udarac Pašalića.

Na polovini igre u prvom poluvremenu mreže su i dalje mirovale, a igralo se većinom na srednini terena. U 29. minuti susreta Dinamo je zaprijetio preko Soudanija, ali je ostalo bez golova. 

Dinamo je do vodstva stigao u 34. minuti susreta, a mrežu Kalinića zatresao je Duje Čop. Veliku priliku u 43. minuti susreta imao je Dinamo. Pokušao je Fernandes, ali je odlično intervenisao Kalinić. Prvih 45 minuta završeno je rezultatom 1:0 za Dinamo. 

Prvu veliku priliku u drugom poluvremenu imao je Dinamo, ali je udarac Soudanija bio neprecizan u 58. minuti susreta. Naš internacionalac Said Husejinović napustio je ekipu Dinama u 68. minuti susreta. 

Potražite više informacija na temu HNL:

U 75. minuti susreta penal za goste iz Splita. Loptu je namjestio Caktaš i pogodio mrežu Dinama. Nakon 90. minta igre pobjednika nije bilo, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Reprezentativac Bosne i Hercegovine Avdija Vršajević odigrao je 90 minuta.

Nakon jedanaesteraca pobjedu je odnijela momčad Dinama.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.