Dinamo neće kazniti Halilovića zbog nedoličnog ponašanja

Ni drugi prestup neće biti kažnjen

Dinamo neće kazniti Halilovića zbog nedoličnog ponašanja

Iako je mnoge iznenadio, nervozni ispad Alena Halilovića protiv Osijeka na nedjeljnoj prvenstvenoj utakmici HNL-a nije potresao Maksimir.

Zoran Mamić zamijenio je mladog Halilovića u 74. minuti, umjesto njega ušao je Soudani, a mladi napadač ljutito je bacio rukavice, odbio obući jaknu te se zaputio prema svlačionici. Ipak su ga s klupe uvjerili da se vrati i dočeka kraj susreta na klupi za rezervne igrače.

Halilović izgleda ne bi trebao snositi posljedice, jer su svi njegovo ponašanje protumačili izoliranim incidentom i dječačkom ljutnjom te će mu oprostiti nervozu, pišu mediji u susjedstvu.

Alen je i proljetos imao ispad kada se na utakmici u Vinkovcima zbog sebičnosti sporječkao sa Antom Rukavinom, koji mu nije ostao dužan. Dvojac se čak posvađao i pred televizijskim kamerama i solidno ispunjenim tribinama stadiona u Vinkovcima. Kasnije su obojica bili tek simbolično kažnjeni, morali su platiti večeru saigračima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.