Dinamo nudi Soudaniju nevjerovatnu platu za balkanske uvjete

U nadi da će ga zadržati

Dinamo nudi Soudaniju nevjerovatnu platu za balkanske uvjete

Napadač Dinama El Arbi Hillel Soudani trenutno je prvi strijelac hrvatskog prvenstva sa deset postignutih pogodaka.

Alžirski reprezentativac je svojim odličnim igrama i nekim važnim golovima na sebe skenuo pažnju mnogobrojnih inostranih klubova, koji sve više 'kucaju na vrata' Maksimira.

Soudani ima ponude iz Engleske i Kine, ali Dinamo pod svaku cijenu želi zadržati svog najboljeg igrača kojem je ponudio nestvarnu platu za balkanske uvjete.

Prema riječima predsjednika Dinama Mirka Barišića, Soudaniju je ponuđen ugovor po kojem bi zarađivao čak milion eura po sezoni, a to je plata kakve se ne bi postidjela većina fudbalera iz liga petice.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Istovremeno, Soudanijeva želja je da napusti Maksimir i ostaje da se vidi hoće li u hrvatskom prvaku uspjeti u namjerama da ga zadrže.

Soudani za Dinamo nastupa od 2013. godine kada je za 900.000 eura stigao iz portugalskog Guimaraesa.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi