Dinamo od Manchestera otkupio Henriquezov ugovor

Ostaje u Zagrebu

Dinamo od Manchestera otkupio Henriquezov ugovor

Edmir Škorić

Zagrebački Dinamo otkupio je ugovor Angela Henriqueza od Manchester Uniteda.

Henriquez je posuđen na Maksimiru, no za hrvatski portal Index je potvrđeno da će tu ostati i nakon što mu istekne posudbeni ugovor.

Ovaj čileanski napadač je s Modrima potpisao do ljeta 2019. godine. On je 2012. godine za pet miliona eura stigao u Manchester, ali se nije uspio nametnuti, pa je išao na posudbe.

Za Dinamo je u 18 utakmica postigao devet golova, a bio je strijelac i u derbiju protiv Hajduka (3:2), kada je pogodio za pobjedu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.