Dinamo osigurao naredni krug, Kalinić srušio Šehića

Odigrana dva susreta četvrtog kola Evropske lige

Dinamo osigurao naredni krug, Kalinić srušio Šehića

Dvije utakmice četvrtog kola Evropske lige na rasporedu su bile od 18 sati, a Qarabag Ibrahima Šehića na svom terenu ugostio je Dnipro. 

Domaćin Qarabag je u prvoj utakmici četvrtog kola u okviru grupe F ugostio Dnipro. Na prvo uzbuđenje čekalo se do 15. minute susreta, a onda je matiran Šehić. Zozulja je uposlio Kalinića, a hrvatski internacionalac trese mrežu Šehića. 

Qarabag se vratio u 36. minuti susreta, a domaćin je do izjednačenja došao nakon gola Georgea. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 1:1 u Azerbejdžanu. 

Gosti do novog vodstva dolaze u 73. minuti susreta, a strijelac je još jednom Nikola Kalinić. Sjajno se hrvatski reprezentativac snašao u šesnaestercu, prevario Gusejnova i matirao Šehića. Ostalo je do kraja susreta 2:1 za Dnipro. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dinamo Moskva je u okviru četvrtog kola Evropske lige na svom terenu dočekao Estoril. Nakon prvih 45 minuta susreta nije bilo golova, a Dinamo je do vodstva došao u 77. minuti susreta golom Kuranyija. Ostalo je do kraja susreta 1:0 za Dinamo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti