Dinamo osigurao naslov prvaka Hrvatske

Dva kola prije kraja HNL

Dinamo osigurao naslov prvaka Hrvatske

Golovima Sammira i Mandžukića zagrebački Dinamo savladao je Slaven Belupo sa 2:0 i dva kola prije kraja sezone u HNL-u osvojio svoj 11. naslov prvaka Hrvatske.

Sada zagrebački modri dva kola prije kraja imaju nedostižnih sedam bodova prednosti nad Hajdukom, pa je šampionsko slavlje na Maksimiru moglo da počne.

Zagrepčani su poveli vrlo rano, već u 8. minuti, nakon što je Tomečak gurnuo loptu za Badelja iza obrane Farmaceuta, a kontakt domaćeg igrača i golmana Rodića sudija je okarakterisao kao penal kojeg je u gol pretvorio Sammir.

Konačnih 2:0 postavio je u 52. minutu susreta Mario Mandžukić i tako osigurao četvrtu uzastopnu titulu prvaka Hrvatske za zagrebačku ekipu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti