Dinamo osigurao prvo mjesto, Zeleni se oprostili od Evrope

Odigran prvi susret petog kola Evropske lige

Dinamo osigurao prvo mjesto, Zeleni se oprostili od Evrope

Moskovski Dinamo i prije utakmice sa Panathinaikosom osigurao je plasman u naredni krug takmičenja, a protiv Zelenih iz Atine stigao je do pete pobjede u isto toliko susreta u grupnoj fazi Evropske lige. 

Dinamo je na svom terenu u okviru petog kola Eropske lige u grupi E dočekao na svom terenu ekipu Panathinaikosa. Domaćin je prvi zaprijetio. Šutirao je Kuranyi u u petoj minuti susreta, ali njegov udarac zaustavila je desna stativa gola ekipe iz Atine. 

Panathinaikos se ipak prvi radovao. Gosti iz Atine do vodstva dolaze u 14. minuti susreta. Nanon je u ulozi asistenta, a mrežu Moskovljana trese Marcus Berg. Do odlaska na odmor vidjeli smo po dvije prilike na obje strane terena. 

U 34. minuti susreta odlično je šutirao sa ivice kaznenog prostora, William Vainqueur, ali je njegov udarac zaustavio Kotsolis. Panathinaikos je zaprijetio preko Mladena Petrića, ali je nakon prvih 45 minuta susreta ostalo 1:0 za Panathinaikos. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Domaćin je izjednačio u 55. minuti susreta, a strijelac je bio William Vainqueur. Samo šest minuta kasnije bilo je 2:1, a ovaj put mrežu ekipe iz Atine zatresao je Aleksej Ionov. Ostalo je do kraja susreta u Moskvi 2:1 za Dinamo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.