Dinamo pobjedom na +8

Modri bolji od Varaždinaca

Dinamo pobjedom na +8

Edmir Škorić

Posljednji susret 10. kola HNL-a završen je nešto težom nego očekivanom pobjedom Dinama nad Varteksom.

Nošeni dobrom igrom i pobjedom u Timešvaru, ali i neredima svojih navijača na istoj utakmici, Modri su večeras na Maksimiru pobijedili Varteks rezultatom 2:1. Peti poraz za goste iz Varaždina u nizu, koji večeras, eto, nisu zakazili. Pokazali su se u dobrom izdanju.

Prvu pravu priliku Dinamo propušta već u 3. minuti susreta kada je Tomečak dobro pronašao Slepičku, a ovaj izabrao najgore rješenje, loptu plasirao ravno u ruke Krkleca. Tri minuta kasnije Mandžukić glavom puca pored gola na ubačaj razigranog Tomečaka.

Nakon pola sata igre Dinamovci su uspjeli svoju dobru igru krunisati vodstvom. Sammir je krenuo prema golu Varteksa, uposlio Mandžukića na desnoj strani, a svoj osmi pogodak postiže napadač Modrih i to potkopavanjem lopte.

Imali su domaći još par prilika, no na semaforu je poslije 45 minuta pisalo - Dinamo 1 - Varteks 0. U nastavku gosti agresivniji, no Modri dolaze do novog pogotka u 62. minuti kada Badelj bježi odbrani Varaždinaca i na ubačaj Mandžukića glavom pogađa mrežu Krkleca.

Pogodak vrijedan utjehe za Varteks postigao je Matija Smrekar kojeg je dobro pronašao Mumlek. Smrekar je prošao Etto'a i pogodio u suprtonu stranu. No, do kraja utakmice gosti se nisu uspjeli do kraja vratiti. Ostalo je 2:1 za devetu pobjedu Dinama i novi bijeg ka vrhu. Varteks ostaje na 12. mjestu sa 11 osvojenih bodova.


Dinamo - Varteks 2:1 /Mandžukić 33', Badelj 62'; Smrekar 66'/

Tabela nakon 10. kola:
1. Dinamo 28
2. Cibalia 20
3. Karlovac 19
4. Šibenik 18
5. Rijeka 17
6. Osijek 17
7. Hajduk 15
8. Slaven Belupo 14
9. Zadar 14
10. Lokomotiva 13
11. Međimurje 13
12. Varteks 11
13. Istra 9
14. Inter 8
15. Croatia S. 6
16. Zagreb 1

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.