Dinamo pokazao zube

Džeko odigrao cijeli susret u poraz Manchester Citya

Dinamo pokazao zube

U okviru prvog susreta osmine finala Evropske lige, kijevski Dinamo je rezultatom 2:0 savladao Manchester City u Kijevu, a svih 90 minuta u dresu poražane ekipe odigrao je Edin Džeko, ali bez značajnijeg učinka.

Kijevljani su bolje otvorili utakmicu na zaleđenom terenu koji nosi naziv po najvećem fudbalskom stručnjaku kojeg je Ukrajina ikada imala - Valerij Lobanovski.

Bolju igru domaći su krunisali golom u 25. minuti, kada je na jedno ubacivanje sa lijeve strane legendarni veteran Andriy Shevchenko stigao prije golmana engleske ekipe Joe Harta i pospremio je u mrežu za vodstvo Manchester Citya.

Skupocjena ekipa sa Eastlandsa prvi put je opasnije zaprijetila golu domaćih tek u drugom poluvremenu, kada je sa vrha šesnaesterca šutirao Yaya Toure, a Olexander Shovkovsky je uspio vrhovima prstiju izbiti u korner.

Na drugoj strani uzvratio je Artem Milevski, ali se Joe Hart nije dao iznenaditi. City je potom preuzeo terensku inicijativu, ali su tada primili i drugi gol.

Na jednu ubačenu loptu u kazneni prostor gostiju, loše je reagovao Vincent Kompany i glavnom je prebacio do Olega Guseva, kojem nije bilo teško da matira Harta po drugi put večeras.

Do kraja susreta gosti iz Manchestera nisu uspjeli postići gol, pa su se sada našli u veoma nezavidnoj situaciji, sa dva gola zaostatka, uoči revanša na City of Manchester stadionu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.