Dinamo ponovo pregazio Rijeku, Gojak asistirao

Zaostali meč 6. kola HNL-a

Dinamo ponovo pregazio Rijeku, Gojak asistirao

Fudbaleri Dinamo Zagreba još jednom su očitali lekciju jednom od najvećih ovosezonskih rivala Rijeci.

Samo mjesec dana nakon što su ih pobijedili na Rujevici s 5:0, večeras su ih u okviru zaostalog meča 6. kola HNL-a na Maksimiru dobili 3:0, a u trijumfu je učestvovao i bh. reprezentativac Amer Gojak koji je bio asistent.

Prvi gol Dinamo postiže u 9. minuti i to preko najboljeg igrača Danija Olma. Upravo za ovaj gol je asistirao Gojak. Samo osam minuta kasnije bilo je 2:0, a pogodio je Mislav Oršić. To je bio i konačan rezultat prvog dijela.

U nastavku meča Dinamo još jednim golom završava utakmicu, a postigao ga je Bruno Petković s bijele tačke.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U redovima domaćih Gojak je odigrao svih 90 minuta, dok je Izet Hajrović šansu dobio u 72. minuti. S druge strane, Stjepan Lončar je igrao posljednjih pola sata za Rijeku.

Dinamo je sada uvjerljivo prvi sa 47 osvojenih bodova, dok je Rijeka dva mjesta ispod sa 13 bodova manje.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

jugjejedan
**** te dinamo jakog tima i muda. Besiktas je veleklub za dinamo. Imaju Budzat kao 15 dinama. Ne seri
0 0
adnanhuskic
"??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi