Dinamo posudio Voronjina i želi ga nazad nakon deset dana

Nevjerovatan obrat

Dinamo posudio Voronjina i želi ga nazad nakon deset dana

Prije deset dana je moskovski Dinamo posudio ukrajinskog nogometaša Andrija Voronjina Fortuni iz Düsseldorfa. Neočekivanim spletom okolnosti, Dinamo sada želi da odmah vrati Voronjina. 

Ruski je klub s Fortunom 31. jula potpisao jednogodišnji ugovor o posudbi Voronjina i pritom zaradio 500.000 eura. Bilo kako bilo, uslijedio je nevjerojatan obrat. Dinamo je, naime, u međuvremenu smijenio trenera Andreja Silkina, a njegov nasljednik Dmitrij Hohlov insistira na vraćanju Voronjina i to odmah.

 

Prema tumačenju Njemačke nogometne lige (DFL), klub koji je vlasnik prava na igrača, dakle u ovom slučaju Dinamo, može ga povući s posudbe ako dotični nije odigrao nijednu službenu utakmicu za novi klub. No, u tom slučaju mora platiti odštetu i upravo u tome svoju šansu vidi Fortuna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

"Ako nam Dinamo ponudi deset miliona eura, razmotrit ćemo ponudu", poručio je financijski direktor bundesligaškog kluba Paul Jäger.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije