Dinamo predstavio nove dresove, svi komentarišu drugu garnituru

Modri u novom ruhu

Dinamo predstavio nove dresove, svi komentarišu drugu garnituru

Hrvatski prvak Dinamo iz Zagreba danas je predstavio nove dresove za sezonu 2018/2019.

U tunelu Grič, uz audiovizuelni show u samom srcu Zagreba i video projekciju novih dresova, fudbaleri Dinama među kojim je bio i Amer Gojak predstavili su nove Adidasove dresove, a najviše pažnje je privukla druga garnitura.

Prvi dres je u tradicionalnoj plavoj boji, a drugi u žutoj u kojoj Dinamo nismo imali priliku često viđati. Na zvaničnoj stranici ponuđeno je i objašnjenje ovakve odluke, a piše da je "upečatljiva žuta označava europsku budućnost, a ideja je nastala kao poveznica povijesti grada, prvih električnih tramvaja koji su bili žute boje, žutih mreža na golovima koje je Dinamo imao kroz povijest te dresova s crno-žutim prugama koje je hrvatski prvak koristio 50-ih godina prošlog stoljeća".

Treća garnitura je crne boje, u čemu smo Dinamo često viđali proteklih godina.

Dinamovi novi dresovi izgledaju veoma lijepo, ali dres koji je na predstavljanju nosio Amer Gojak privukao je daleko najviše pažnje i komentara.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi