Dinamo preokretom protiv Anderlechta izborio plasman dalje

Gosti poveli golom Mitrovića, ali

Dinamo preokretom protiv Anderlechta izborio plasman dalje

Fudbaleri Dinama iz Moksve su nakon preokreta protiv Anderlechta izbacili belgijskog prvaka i plasirali se u osminu finala Evropske lige. Rezultat je na kraju utakmice glasio 3:1.

Nakon 0:0 u prvoj utakmici, Mitrović je u 29. minuti doveo goste u vodstvo od 1:0 i činilo se da su gosti mnogo bliže prolasku dalje.

Ipak, nisu tako mislili fudbaleri domaćeg tima koji su u nastavku utakmice kreirali potpuni preokret. Prvo je Kozlov u 47. minuti odlično pogodio za 1:1, da bi osam minuta kasnije dosuđen jedanaesterac za Dinamo. Kokorin je promašio udarac sa bijele tačke ali je na loptu natrčao Yusupov koji je pospremio u mrežu za vodstvo Moskovljana.

Konačnih 3:1 postavio je rezervista Kuranyi golom u petoj minuti sudijske nadoknade.

Evropska liga:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dinamo M. - Anderlecht 3:1 (Kozlov 47', Yusupov 65', Kuranyi 90+5' - Mitrović 29') 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.