Dinamo prvi polufinalista
Foto: Cropix (Ronald Goršić)

Kup Hrvatske

Dinamo prvi polufinalista

Edmir Škorić

Zagrebački Dinamo prvi je polufinalista hrvatskog Kupa, nakon što je danas na Maksimiru savladao Pomorac sa 3:2.

Pred poprilično praznim tribinama Maksimira, očito je zima uzela svoj danak, Dinamovci su odigrali tek onoliko koliko im je bilo dovoljno da savladaju Pomorac i prođu u polufinale Kupa. Jurčić je manje-više izveo kombinirani sastav, no opet su se tu nalazili Mandžukić, Vrdoljak, Kramarić, Sammir, Tomečak...

Hladan tuš za 200-tinjak smrznutih navijača stigao je već u 16. minuti. Vrdoljak je greškom loptu predao Batkoskom, ovaj iz prve proigrao Ivčića, koji je predriblao na vratima Picka (treći golman Dinama)  i loptu pospremio u mrežu.

No, petnaestak minuta poslije stvari se vraćaju na početak. Sammir je pronašao Kramarića, a Dinamov "Ronaldo" fenomenalnim udarcem savladao Šegotu. Do kraja prvog dijela Ibanez uspijeva dovesti Zagrepčane u prednost. Naime, bio je to jedan od najboljih trenutaka ovog okršaja. Sammir je izveo korner, Ibanez majstorski sa vrha šesnaesterca poluvolej udarcem postigao gol i izmamio aplauze malobrojne publike.

U nastavku dva gola, po jedan na obje strane. Kramarić uposlio Chaga kojem sa desetak metara nije bilo teško savladati Šegotu. Andrej Nenadić u 69. minuti postiže drugi gol za goste i postavlja konačnih 3:2.

Ostala tri susreta na rasporedu su danas od 16 sati.

Četvrtfinale kupa Hrvatske:
Dinamo Zag. - Pomorac 3:2 (Kramarić 29, Ibanez 45, Chago 57/ Nenadić 69)
Hajduk Split - NK Zagreb (16 sati)
Šibenik - Osijek (16 sati)
Varteks - Slaven Belupo (16 sati)

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.