Dinamo se kockao, ali ipak prošao dalje
Foto: EPA

Modri prošli dalje

Dinamo se kockao, ali ipak prošao dalje

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo plasirao se u play off Evropske lige. Modri su večeras kao gosti remizirali sa norveškim Oddom (0:0), te zahvaljujući pobjedi iz prvog meča od 2:1 prolaze dalje.

Dinamo je bio mnogo bolji tim u prvom poluvremenu. Imali su nekoliko odličnih šansi da dođu do prednosti, ali im je realizacija bila jako loša. Odd s druge strane nije pokazao ništa u prvih 45 minuta, pa se na odmor, srećom po njih, otišlo bez golova (0:0).

Nastavak donosi mnogo bolju igru norveškog predstavnika. Imali su pogođenu prečku,  Livaković je sjajno branio, pa se Dinamo uspio odbraniti.

Ulaskom Amera Gojaka u igru igra zagrebačkog tima se popravila. U finišu su Modri ponovobili bolji tim, imali su nekoliko šansi da riješe meč, ali jednostavno ih nije htjelo.

Tim s Maksimira je meč završio s igračem manje. Daniel Olmo je dobio dva žuta kartona u pet minuta, te je isključen nakon samo 12 minuta u igri.

Do kraja je međutim ostalo 0:0, pa je Dinamo zbog pobjede iz prvog meča od 2:1 uspio da ostvari plasman u play off Evropske lige.

Armin Hodžić je igrao do 65. minute ovog meča, a umjesto njega je u igru ušao drugi bh. fudbaler Amer Gojak.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evropska liga, 3. pretkolo:

Odd - Dinamo 0:0  (1:2)

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi