Dinamo se lako obračunao sa slabašnim Osijekom

HNL

Dinamo se lako obračunao sa slabašnim Osijekom

Nakon dva uzastopna derbija s Hajdukom fudbaleri Dinama na Maksimiru su dočekali Osijek protiv kojeg su tražili novu pobjedu kojom bi se zadržali na vodećem mjestu prvenstvene tabele. 

Bolje otvaranje utakmice Dinamo je naplatio u devetom minutu kada je Halilović izveo korner s desne strane, gostujući golman Mikulić odbio loptu do Fernandesa koji bez problema zabija za 1:0.

Međutim već u 17. minuti Dugandžić je iskoristio veliku grešku golmana Zelenike kojemu je lopta ispala iz ruke pa gostujućem napadaču nije bio problem pogoditi za 1:1.

U 33. minutu Beqiraj ostavlja loptu za Brozovića koji smireno poentira za 2:1 te osigurava aktualnim prvacima mirniji odlazak na odmor.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U 55. minutu Ćalušić je pronašao Beqiraja koji lijepo reaguje i postiže treći gol za Dinamo.

U samoj Završnici Mamić je u igru uveo Soudanija i Čopa, ali novih promjena rezultata nije bilo sve do sudijske nadoknade kada je Pamić još jednom pronašao Fernandesa koji glavom postavlja konačnih 4:1.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.