Dinamo slavio, Hajduk nema mira
Brazlac ponovo pogodio

HNL, 21. kolo

Dinamo slavio, Hajduk nema mira

Adnan Beganović

U posljednjoj utakmici 21. kola hrvatskog fudbalskog prvenstva zagrebački Dinamo bio je bolji u Osijeku od istoimenog domaćina.

Nakon veoma burne sedmice u kojoj su "modri" dobili novog trenera, Krunoslava Jurčića, fudbaleri Dinama su večeras odigrali sjajnu partiju te ubilježili sigurnu pobjedu nad Osijekom (2:0).

Ovom pobjedom Dinamo je nastavio puhati za vrat Hajduku i naredno kolo će biti jako važno za nastavak prvenstva. Ukoliko Hajduk sačuva prednost nad Dinamom onda će "bili" u posljednjih 11 kola prvenstva ugostiti Dinamo na svom Poljudu i ta utakmica bi vrlo lako mogla odlučiti prvaka za ovu godinu.

Strijelci u večerašnjoj pobjedi Dinama bili su Sammir u 15. i Vrdoljak u 72. minuti susreta.

Rezultati 21. kola:
Hajduk – Sesvete 1:0
Šibenik – Rijeka 3:0
Slaven – Inter 1:0
Varteks – Zadar 2:0
Zagreb – Cibalia 0:0
Osijek – Dinamo 0:2

Poredak: Hajduk 47, Dinamo 45, Slaven 34, Šibenik 32, Varteks 30, Rijeka 29, Zagreb 28, Osijek 25, Cibalia 25, Inter 21, Sesvete 19, Zadar 16.
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti