Dinamo slavio, novi pogodak sjajnog Husejinovića

Dinamo slavio, novi pogodak sjajnog Husejinovića

Adnan Beganović

U derbiju 31. kola hrvatskog fudbalskog prvenstva Dinamo je u Zagrebu savladao Split (2:0) uz pogodak našeg internacionalca Saida Husejinovića.

Dinamo je u večerašnjem derbiju opravdao ulogu favorita i zasluženo je došao do pobjede. Poveli su Modri u 31. minuti golom Ante Rukavine, a sedam minuta kasnije prednost Dinama udvostručio je Husejinović koji iz kola u kolo pruža sve bolje partije.

Do veoma važne pobjede u borbi za ostanak stigli su fudbaleri Intera, koji su u Osijeku s 2:0 savladali domaću momčad.

Zadar nije uspio na domaćem terenu savladati Slaven Belupo. Nakon 90 minuta bilo je 1:1, tako da Zadranima do kraja prvenstva predstoji grčevita borba za ostanak u društvu najboljih.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.