Dinamo slavio u Gruziji, Hajrović asistirao za prvi gol
Hajrović je bio asistent za prvi gol

Modri mogu mirno čekati uzvratnu utakmicu u Zagrebu

Dinamo slavio u Gruziji, Hajrović asistirao za prvi gol

S. Pašalić

Nogometaši Dinama iz Zagreba su u prvoj utakmici 2. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka savladali Saburtalo Tbilsi u gostima sa 2:0.

Modri su u Gruziju stigli kao veliki favoriti i na kraju su bez velikih problema osigurali veliku prednost pred uzvrat na Maksimiru.

Dinamo je od prve minute bio bolja ekipa na terenu te je stvorio nekoliko poluprilika, a najozbiljnija prilika je stigla u 40. minuti kada je Mario Gavranović dobro šutirao na gol, ali je golman domaćih odbranio njegov šut.

Otišlo se na odmor sa rezultatom 0:0, a u nastavku je Dinamo nastavio tamo gdje je stao u prvom poluvremenu.

Zagrepčani su uspjeli u 67. minuti slomiti otpor domaćina kada je Izet Hajrović poslao loptu u peterac Saburtalo Tbilsija, a Mislav Oršić je glavom loptu poslao u mrežu za 1:0.

Deset minuta kasnije Dinamo je dobio sjajnu priliku da poveća vodstvo nakon što je Oršić srušen u šesnaestercu domaćih, a sudija je pokazao na bijelu tačku.

Siguran je bio Bruno Petković za vodstvo Dinama od 2:0 što je na kraju bio i konačni rezultat iako su Modri postigli još jedan gol u 93. minuti, ali je on poništen zbog faula u napadu Oršića.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bh. nogometaši Izet Hajrović i Amer Gojak su počeli od prve minute i na kraju su odigrali cijeli meč za Dinamo.

Plzen je na svom stadionu također u 2. pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka dočekao Olympiacos, a na kraju je završilo 0:0 u utakmici u kojoj su domaćini bili puno bolja ekipa.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti