Dinamo srušio Hajduk u Splitu, Mamić se tukao na tribinama

Pobjeda Dinama

Dinamo srušio Hajduk u Splitu, Mamić se tukao na tribinama

Midhat Šljivak

Veliki hrvatski derbi su u 27. kolu HNL-a odigrali na Poljudu u Splitu domaći Hajduk i zagrebački Dinamo, a na kraju su gosti slavili pobjedu rezultatom 2:0.

Nakon poprilično dosadnih 20 minuta utakmice, gdje prilika za gol nije bilo, Dinamo je u 24. minuti stigao do vodstva. Milović je igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Precizan je bio nekadašnji igrač Hajduka Duje Čop za vodstvo Dinama od 1:0.

Bh. reprezentativac Avdija Vršajević je dvije minute kasnije spasio Hajduk dobrom intervencijom nakon udarca Fernandesa, pa se na odmor otišlo vodstvom Dinama i lošom igrom Hajduka.

Nešto konkretniji je Hajduk bio u nastavku. Ipak, izabranici Igora Tudora nisu uspjeli dođi do gola, što je u četvrtoj minuti nadoknade kaznio Alen Halilović golom za konačnih 2:0.

Pravi šou je na tribinama napravio Zdravko Mamić, koji se prvo sukobio s Torcidom, a nakon toga se i potukao s bivšim igračem Hajduka Ivom Begom.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Avdija Vršajević je igrao do 59. minute ovog susreta, dok je Tino Sušić na terenu proveo 75 minuta.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.