Dinamo teško sa Slavenom

HNL, 20. kolo

Dinamo teško sa Slavenom

Adnan Beganović

U posljednjem susretu 20. kola fudbalskog prvenstva Hrvatske, zagrebački Dinamo je minimalno slavio protiv Slaven Belupa - 1:0.

Nakon očajne igre u prošlosedmičnom derbiju sa Hajdukom, večeras su „modri“ pobjedili ali u ne baš blistavoj partiji. Dinamo je od samog početka utakmice držao konce u svojim rukama, te već u 18. minutu susreta preko Sammira poveo sa 1:0. U tim trenucima niko od prisutnih na Maksimiru nije mogao pomisliti da će to biti i konačan rezultat utakmice.

Slaven Belupo nije imao izraženijih prilika i dojam je da su kukavički ušli u susret, pa su na kraju i zasluženo poraženi. Mirko Hrgović, nekadašnji bh. reprezentativac korektno je obavio zadatke koje je pred njega postavio trener Dinama, Marijan Vlak.

Rezultati 20. kola:

Inter – Hajduk 0:4
Rijeka – Zadar 2:1
Cibalija – Varteks 1:0
Sesvete – Zagreb 1:3
Šibenik – Osijek 1:1
Dinamo – Slaven 1:0

Poredak na tabeli: Hajduk 44 boda, Dinamo 42, Slaven 31, Šibenik 29, Rijeka 29, Varteks 27, Zagreb 27, Osijek 25, Cibalia 24, Inter 21, Sesvete 19, Zadar 16.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti