Dinamo teškom mukom do pobjede u Sigetu

1. HNL, 23. kolo

Dinamo teškom mukom do pobjede u Sigetu

Nogometaši zagrebačkog Dinama teškom mukom su stigli do minimalne pobjede na gostovanju kod Hrvatskog Dragovoljca.

Lider 1. HNL dugo se mučio sa posljednjeplasiranom ekipom, a nakon što je prvo poluvrijeme završeno bez golova, Modri su tek u nastavku utakmice stigli do pobjede.

Ključni detalj utakmice desio se u 68. minuti susreta nakon što je mrežu ekipe iz Sigeta pogodio Josip Šimunić. 

Aktuelnom šampionu ovo je bila 16. pobjeda u ovoj sezoni, a nakon 23 odigrana klub sa Maksimira na svom kontu ima 52 osvojena boda, osam više od drugoplasiranog Hajduka. Dragovoljac je idalje posljednji sa svega 10 osvojenih bodova i samo će pravo čudo ekipu iz Sigeta spasiti od ispadanj u niži rang.

1. HNL, 23. kolo:
Hrvatski Dragovoljac – Dinamo 0:1 (Šimunić 68)

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije