Jakiroviću stiže igrač kojeg je izmislio Rožman: U Dinamu su ludi za njim, nude mu "suho zlato"

Zajec ga je gledao uživo

Jakiroviću stiže igrač kojeg je izmislio Rožman: U Dinamu su ludi za njim, nude mu "suho zlato"

Admin Čaušević

U Dinamu ne spavaju. Već se počelo sa skautiranjem glavnih meta. Evropsko prvenstvo je iza ugla i cilj je dovesti određene igrače dok im nije porsla cijena tokom kontinentalnog prvenstva.

Jednu od najturbulentnijih sezona u novijoj historiji Dinamo je završio trijumfalno. Osvojena je dupla kruna, a zahvaljujući i Realovom trijumfu u Ligi prvaka osigurani play-off u Ligi prvaka, odnosno grupna faza Europa lige.

U narednoj sezoni cilj je imati još konkurentniji tim. Samo od UEFA-e je osigurano 15 miliona eura, ali to ne znači da će se novac trošiti samo tek tako, već će se raditi na ciljanim pojačanjima.

Jedno eventualno pojačanje je naciljano u Grčkoj. Predsjednik Velimir Zajec i sportski direktor Marko Marić su ga gledali uživo u utorak navečer tokom prijateljskog duela Slovenije i Armenije.

Riječ je o odličnom slovenačkom veznjaku Adamu Gnezi Čerinu koji je nezadovoljan svojim statusom u Panathinaikosu te traži izlaz iz redova Zelenih, razlog je niska plata.

Dinamo je ozbiljno zagrizao za uzdanicu Slovenaca. Čim ga je Zajec gledao uživo to dovoljno govori o koliko ozbiljnom interesu se radi, ali će Modri morati zavući ruku u džeš.

Oglasi

Panathinaikos nema namjeru pustiti Čerina za manje od dva miliona eura što je donekle prihvatljiva cifra za Modre pošto su u posljednje vrijeme i za igrače slabijeg kalibra znali plaćati po milion eura.

Čerin traži izlaz iz Panathinaikosa i velika je Dinamova želja

Čerin je poznato lice pasioniranim ljubiteljima HNL-a pošto je jedno vrijeme igrao u Rijeci kada je na klupi tog kluba sjedio drugi Slovenac, Simon Rožman.

Zanimljiva je prošlost između Čerina i Rožmana pošto je upravo odlazeći trener FK Sarajevo bio taj koji je slovenačkog veznjaka gurnuo u vatru i dao mu priliku da igra u seniorskom fudbalu.

"Promijenio sam već dosta trenera, ali Simon je bio i uvijek će biti najvažniji trener u mojoj karijeri. Također jedan od boljih. U nogometu je najteži skok iz juniora u seniore, a taj sam skok sam napravio sa Simonom."

"Stvarno sam mu zahvalan na prilici koju sam iskoristio. Protiv Freiburga sam ušao neočekivano, bio je to veliki iskorak za dečka koji je sedmicu ranije igrao omladinsku ligu protiv Radomlja", ispričao je Čerin nedavno.

Slovenački mediji pišu da je Dinamo spreman 24-godišnjaku ponuditi i odličnu platu kako bi ga doveo na Maksimir pa neće biti iznenađenje ukoliko transfer uskoro bude i ozvaničen.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HamidagaHZ
E ako je Rozmanov onda ne valja onoj stvari. Rozman je kriminalac. On i Ibricic su najvece zlo koje je zadesilo Sarajevo jos od ere virsli. Otjerali dobre igrace, zamijenili ih svojim (gorim) igracima, te pozaposljavali svoje ljude u klub. Sad im je svima noga, naravno, ali sve ukupno su nas kostali nekih 7 miliona eura, od kojih je vecina zavrsila u njihovim dzepovima. KRIMINALCI
1 0
SactownCali
Cuj nude mu suho zlato hehehe
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi