Dinamo dovodi velikog talenta, a Jakirović zadovoljno trlja ruke: Modri su već poslali ponudu!
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Pregovaraju sa švedskim Djurgadenom

Dinamo dovodi velikog talenta, a Jakirović zadovoljno trlja ruke: Modri su već poslali ponudu!

Endin Čaušević

Dinamo je uspio ove sezone da osvoji dvostruku krunu, ali u Zagrebu nema vremena za odmor jer se već sprema igrački kadar za novu sezonu. Na meti Modrih je nekoliko fudbalera, a na Maksimir bi moglo stići i pojačanje iz Švedske.

Sergej Jakirović je i pored nešto lošije sezone kada su igra u pitanju uspio na kraju da donese Dinamu dvostruku krunu jer je zagrebački klub u finišu sezone kada je bilo najbitnije bio na potrebnom nivou.

Iako je sezona tek završena u Zagrebu nema mnogo vremena za odmor jer se već sada punom parom spremaju za novu sezonu.

Jasno je da će u igračkom kadru Dinama biti određenih promjena ovog ljeta, te se mnogi pitaju ko će pojačati prvaka Hrvatske u prelaznom roku koji je pred nama.

S Dinamom se već povezuje nekoliko zanimljivih imena, a sada se na listi našlo još jedno. U pitanju je švedski fudbaler Samuel Dahl koji igra u dresu Djurgadena i čini se da bi na ljeto mogao stići na Maksimir.

Mediji u Hrvatskoj i Švedskoj pišu da je Dinamo kontaktirao čelnike Djurgadena i da je pokazao interes da angažuje Dahla koji važi za jednog od talenata i velikih nada tamošnjeg fudbala.

Oglasi

Riječ je o 21-godišnjaku koji igra na poziciji lijevog beka, a po potrebi može igrati na lijevom krilu i čak na poziciji defanzivnog veznog što je sigurno veliki plus za Dinamo.

Dahl s Djurgadenom ima ugovor do ljeta 2027. godine i u ovaj klub stigao je prije tek godinu dana iz Orebra, a očekuje se da bi Dinamo za dolazak ovog 21-godišnjaka mogao da izdvoji oko dva miliona eura.

Također, Dahl je početkom godine debitovao i za reprezentaciju Švedske, te se od njega mnogo očekuje u budućnosti.

Dinamo je poznat po dovođenju mladih i talentovanih igrača iz cijelog svijeta, a mediji u Švedskoj pišu da je zagrebački klub već poslao ponudu za Dahla.

Potražite više informacija na temu HNL:

Pored Dinama interes za ovog lijevog beka Djurgadena pokazao je i francuski Rennes, ali konkretne ponude iz ovog kluba još uvijek nije bilo.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi