Dinamo u derbiju bolji od Lokomotive, Zakarić asistirao

HNL

Dinamo u derbiju bolji od Lokomotive, Zakarić asistirao

Midhat Šljivak

U derbi susretu 32. kola Prve hrvatske nogometne lige Dinamo je večeras na Maksimiru kao gost savladao Lokomotivu rezultatom 2:1.

Filijala Modrih je u ovaj susret ušla bez imalo respekta, a u trećoj minuti su Lokosi stigli do vodstva. Sjajno je mladi bh. reprezentativac Goran Zakarić ubacio iz slobodnog udarca, a Ante Puljić je zatresao mrežu Dinamovog golmana Kelave zavodstvo od 1:0.

Potom je krenula dominacija Dinama, ali do gola u prvih 45 minuta nisu mogli. Najbolju priliku je imao Said Husejinović u 25. minuti, ali je Picak odbranio njegov veoma dobar volej, pa se na odomor otišlo vodstvom Lokomotive od 1:0.

U nastavku je Dinamo došao do preokreta. Nakon nekoliko dobrih pokušaja u 70. minuti Sammir je uposlio Pamića koji udarcem sa preko 20 metara pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1. Do pobjede je Dinamo stigao u 83. minuti. Sjajnim golom je Modrima tri boda donio Sammir za nova tri boda Dinamo.

Said Husejinović je odigrao svih 90. minuta za Dinamo, kao i Goran Zakarić za Lokomotivu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.