Dinamo uz dosta muke slavio u Koprivnci
Foto: Index.hr

HNL

Dinamo uz dosta muke slavio u Koprivnci

M. Šljivak

Zagrebački Dinamo je u sedmom kolu HNL-a gostovao u Koprivnici ekipi Slaven Belupa, a Modri su na kraju slavili pobjedu rezultatom 3:1.

Čak tri gola u ovom susretu postignuta su u prvih 25 minuta susreta. Sammir je u sedmoj minuti sjajno uposlio Fatosa Beqiraja, koji je zaobišao golmana domaćih Rodića, te je pogodio za vodstvo Dinama od 1:0.

Domaći su izjednačili u 19. minuti.  Novinić je postigao gol za poravnanje rezultata na 1:1. Ipak, samo šest minuta kasnije novi gol za Dinamo.Golman domaćih Rodić je pogriješio, a iskoristio je to Fernandes, koji je pogodio za 2:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je Dinamo uspio postići još jedan gol. Iako je pred oba gola bilo dobrih šansi, Modri su u 90. minuti drugim golom Fernandesa došli do pobede od 3:1.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 7. kolo:

Slaven - Dinamo 1:3 (Novinić 19'/ Beqiraj 7', Fernandes 25', 90')

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.