Dinamo uz pomoć Bebeka do pobjede u Splitu

Dinamo slavio protiv Hajduka na Poljudu

Dinamo uz pomoć Bebeka do pobjede u Splitu

Hajduk je večeras dočekao Dinamo na Poljudu u okviru zaostale utakmice 21. kola Hrvatske fudbalske lige. Gosti su na kraju slavili 2:1.

Hladan tuš za Splićane uslijedio je u 11. minuti susreta kada je Krstanović zaobišao golmana Dinama i pogodio nebranjenu mrežu. Poslije vodstva Dinama Hajduk je preuzeo inicijativu, ali put do gola nisu uspjeli pronaći sve do 42. minute kada je precizan bio Jozinović. Već u narednom napadu Dinamo je vratio vodstvo preko Ibaneza, a sa tim rezultatom se otišlo na odmor. 

 

Prvu veliku priliku u nastavku susreta imao je Dinamo u 59. minuti susreta, kada je Sammir odlično centrirao u srce šesnaesterca Hajduka, Čop je šutao glavom, ali je Blažević odlično intervenisao. U 65. minuti susreta Dimao je ostao sa deset igrača, a crveni karton dobio je Marcelo Brozović.

 

U 80. minuti Hajduk je oštećen, jedan igrač Dinama igrao je rukom u svom šesnaestercu, ali je pištaljka sudije Bebeka ostala nijema. Gosti su na kraju slavili 2:1. 

Potražite više informacija na temu HNL:

 

 



Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.