Dinamo u čudnoj utakmici remizirao sa Feyenoordom, Zvezda izgubila u Njemačkoj

Bilo je svega večeras

Dinamo u čudnoj utakmici remizirao sa Feyenoordom, Zvezda izgubila u Njemačkoj

S. Grebović

U terminu od 21 sat kompletirano je prvo kolo UEFA Evropa lige, bilo je dosta zanimljivo u grupama K i L.

Iako nije bilo golova u meču Dinama i holandskog Feyenoorda viđeno je dosta toga. Već u 8. minuti utakmice gosti su mogli do gola.

Sviran je kazneni udarac, odgovornost je preuzeo ponajbolji igrač ove ekipe Steven Berghuis, ali njegov je udarac sjajno odbranio golman Livaković što je Modrima dalo krila. Uslijedili su veliki napadi hrvatskog prvaka, redale su se šanse za Gavranovića i Oršića, no nisu uspjeli.

Medvjeđu uslugu svom timu napravio je Senesi koji je zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton, ali ni to nije pomoglo Zagrepčanima da dođu do gola i najvjerovatnije pobjede pa je ostalo nepopularnih 0:0.

Dinamo Zagreb - Feyenoord 0:0

U drugoj utakmici grupe K snage su odmjerili Wolfsberger i moskovski CSKA i također su i oni podijelili golove odigravši remi 1:1. 

Argentinac Gaich je ruski tim već u 5. minuti doveo u vodstvo, da bi na samom kraju prvog dijela igre sa bijele tačke pogodio Michael Liendl i postavio konačan rezultat.

Wolfsberger AC - CSKA Moskva 1:1

Crvena zvezda je u prvom kolu morala u goste kod nositelja grupe, ekipe Hoffenheima, koja je i pored toga što je bila desetkovana uspjela savladati prvaka Srbije. Njemački tim nije mogao računati između ostalih na Kramarića, Kaderabeka, Bičakčića i drugih, ali su na kraju slavili sa 2:0.

Gosti su se dosta dobro držali sve do 64. minute kada su kapitulirali. Neposredno prije gola na centru je oštro fauliran bio jedan gostujući igrač, sudija je pustio prednost, a u nastavku akcije lijepo je pogodio Baumgartner na asistenciju Rudyja.

Uslijedili su žestoki protesti gostiju pa je glavni arbitar meča morao pokazati crveni karton treneru gostiju Dejanu Stankoviću koji je ostatak meča gledao sa tribina.

Do kraja je i Dabbur pogodio mrežu crveno bijelih i tako stavio tačku na ovaj meč.

Hoffenheim - Crvena zvezda 2:0

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U dvoboju druga dva tima ove grupe Slovan Liberec je na svom terenu minimalno savladao belgijski Gent. Pogodak vrijedan zlatna tri boda postigao je Yusuf u 29. minuti. Upravo će u narednom kolu češki tim na gostovanje Crvenoj zvezdi, dok će Gent dočekati Hoffenheim.

Slovan Liberec - Gent 1:0

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Malo je falilo imali smo ih
2 3
87618
Ovdje samo smijes navijati za Sarajevo , a najbolje da oni ovdje sami i ostanu , pa ono jedni drugima ugadjaju u komentarima,....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi