Dinamo potvrdio tužnu vijest: Politika iznad sporta...

Sutra ih čeka novi izazov

Dinamo potvrdio tužnu vijest: Politika iznad sporta...

Samir Mlaćo
U zagrebačkom Dinamu sigurno neće moći računati sutra protiv Sheriffa iz Tiraspola na Lirima Kastratija.

Naime, njemu je zabranjen ulazak u Moldaviju jer je državljanin Kosova, a Moldavija ne priznaje tu zemlji.

Susret play off-a Lige prvaka igra se sutra, a iz Dinama su se oglasili saopštenjem.

Ovim putem obavještavamo javnost i navijače o tome da je GNK Dinamo prema Moldaviji prije nekoliko dana uputio zamolbu da moldavska država igraču prve momčadi Dinama Lirimu Kastratiju, inače državljaninu Kosova, odobri izdavanje vize za ulazak u Moldaviju s ciljem sudjelovanja igrača u utakmici play-offa UEFA Lige prvaka između Sheriffa i Dinama.

Nakon intenzivnih kontakata kluba s Hrvatskim nogometnim savezom i UEFA-om, u nedjelju smo dobili odgovor da moldavska država ne može odobriti ulazak igrača Lirima Kastratija u Moldaviju.

GNK Dinamo izražava žaljenje zbog toga što igrač prve momčadi nije dobio pozitivan odgovor u kontekstu putovanja u Moldaviju kao igrač GNK Dinamo na službenu utakmicu kvalifikacija za Ligu prvaka te što angažman HNS-a te UEFA-e kao krovne europske nogometne organizacije također nije rezultirao pozitivnim odgovorom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Igrač Dinama nažalost zbog političkih razloga nije dobio mogućnost doći u priliku realizirati svoje sportske ciljeve.

Zahvaljujemo Hrvatskom nogometnom savezu, UEFA-i te nogometnom savezu Moldavije na uloženim naporima u rješavanju ovog problema."

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Geneve
Naprijed Dinamo, gazi gamad.
10 1
Jugosloven
Kakva bruka od Moldavije to je sve maslo od Crvene Zvijezde oni su sigurno rekli njima da to urade posto nisu usli u Ligu sampijona zbog toga dosta politike u sportu UEFA treba da ih kazni Serif
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti