Dinamova golijada na Maksimiru

HNL, 8. kolo

Dinamova golijada na Maksimiru

Edmir Škorić

Osmo kolo HNL-a okončano je maksimirskom golijadom Dinama nad Rijekom, čime su se Modri na neki način iskupili svojim navijačima za onaj neugodni poraz od Anderlechta u prvom kolu grupne faze Evropske lige.

Nakon poraza u četvrtak od Anderlechta, igrači Dinama su se svojim malobrojnim navijačima večeras pokušali iskupiti. Sa šest komada u mreži Riječana sigurno jesu.

Već nakon četiri minute na semaforu je pisalo 1:0, prije svega zaslugom odličnog Moralesa koji je sa nekih 20 metara progirao Mandžukića, ovaj mu je vratio, a Čileanac pogodio. U osmoj minuti Cufreov ubačaj iz kornera došao je na nogu Sivonjića, ali je njegov šut izblokiran od strane riječkih igrača.

Deseta minuta bila je kobna za goste iz Rijeke, tačnije golmana Tadejevića koji nije dobro procijenio let lopte, a to je kasnije kaznio Sivonjić i povisio na 2:0. Dinamo je i dalje imao incijativu, ali pogodaka do kraja prvog poluvremena nije bilo. Mandžukić je u 53. minuti proigrao Sivonjića, a ovaj pogodio po drugi put i riješio pitanje pobjednika.

U posljednjih deset minuta pala su još tri gola. Najprije je Barbarić pogodio pod prečku nakon što je Sivonjić iz kornera promašio glavom. Potom je u 84. minuti Kramarić pogodio sa dva metra praznu mrežu za "peticu", no to nije bilo sve. Pedro Morales topovski je šutirao prema golu Rijeke sa nekih 25 metara, lopta se odbila od jednog gostujućeg igrača i otišla ravno u rašlje Tadejevića.

Dinamo - Rijeka 6:0
DINAMO: Lončarić - Etto, Lovren, Kovač, Cufre - Sivonjić, Badelj, Calello, Morales - Mandžukić, Kramarić.
RIJEKA: Mance - Čejvanović, Čagalj, Budicin, Tadejević - Pamić, Landeka, Štrok, Karoglan - Matko, Đalović.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.