Dinamovci "zlatni" od naredne sezone
"Modri" u novom gostujućem izdanju

Nova gostujuća garnitura

Dinamovci "zlatni" od naredne sezone

Edmir Škorić

Zagrebački Dinamo sljedeće sezone nastupit će u novoj gostujućoj kombinaciji, zlatnoj. "Modri" su oduševljeni novim izgledom gostujuće garniture, a takvu imaju Juventus, Marseille, pa i evropski prvak Španija.

Osvojivši duplu krunu ove sezone, čelnici Dinama su odlučili nagraditi svoje igrače novom garniturom gostujućih dresova. Tako će na Maksimiru igrati u, već viđenim, plavim dresovima, ali će se kao gosti predstavljati u zlatnom izdanju. Naime, Diadora je proizvela nove dresove zlatne boje za gostujuće utakmice Modrih, a začetnik ideje je voditelj prodaje u Pro Sportu, odnosno zastupnik italijanske kompanije u glavnom gradu Hrvatske, Nikola Tomulić.

Dres na sebi neće imati šarenilo, odnosno ukrase kao što su to imale prethodne verzije, radilo se na tome da dres bude što jednostavniji i na jednobojan dizajn. U novom prvaku Hrvatske su svi oduševljeni izgledom novog dresa, a izgled se drži u strogoj tajnosti.

Zlatnu kombinaciju u gostima nose i igrači Juventusa, Marseillea i Španije. Podsjetimo, prethodni gostujući dresovi Dinama bili su bijeli, srebreni, te narandžasti. Hoće li zlatni dresovi donositi Dinamu i zlatne uspjehe ostaje da vidimo.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.