Branio u dva premijerligaša, sada izabran za najboljeg golmana 2023. godine u Bugarskoj

Povezivao se i sa reprezentacijom naše zemlje

Branio u dva premijerligaša, sada izabran za najboljeg golmana 2023. godine u Bugarskoj

Samir Mlaćo

Nekadašnji član mostarskog Zrinjskog i Posušja Dinko Horkaš odlično se snašao u Bugarskoj.

Kako je već poznato, Horkaš je iz Dinama stigao na posudbu u Zrinjski, a zadržao se pola godine, iako je bilo planirano da ostane cijelu sezonu.

Branio je na šest utakmica, a nakon što se oporavio Ivan Brkić, Horkaš je izgubio mjesto u početnoj postavi. Dinamo ga je tada 'povukao' u svoje redove, te zatim poslao u Varaždin.

Horkaš se nakon toga povezivao i sa reprezentacijom naše zemlje, navodno je bio spreman da obuče dres Zmajeva, no do toga nije došlo.

Karijeru je zatim odlučio nastaviti u Bugarskoj i sada je dobio vrijedno priznanje kao član Lokomotiva Plovdiva. Naime, Horkaš je proglašen za najboljeg golmana u toj zemlji u 2023. godini.

Dobio je na jednoj manifestaciji i zvanično priznanje te nije krio oduševljenje.

Oglasi

"Golman godine. Hvala mojoj famliji, ekipi, treneri, a posebno hvala mom klubu", napisao je Horkaš.

Horkaš je branio za U-21 selekciju Bugarske, a za svoj klub u Bugarskoj upisao je 52 nastupa. Čak 20 puta je sačuvao mrežu netakutnom, te dobio brojne pohvale.

Trenutna vrijednost mu je 1,2 miliona eura, što ga čini najskupljim igračem ekipe, te treći najskupljim golmanom u Bugarskoj.

Ugovor sa Lokomotivom mu ističe na kraju sezone, te bi mogao krenuti u nove izazove. S obzirom na partije, neće mu biti problemi pronaći novi klub, ukoliko naravno Bugari ne bude novi ugovor uz kvalitetnije uslove.

Oglasi

Lokomotiv je na petom mjestu u Parva ligi, a lider je Ludogorets, dok je na drugom mjestu CSKA Sofija.

I Hidajet Hankić u Bugarskoj

u Bugarskoj brani i Hidajet Hankić, golman koji je nedavno dobio poziv u našu A selekciju, ali nije upisao debi. Hankić je član Botev Plovdiva, te trenutno ovaj klub zauzima deveto mjesto na tabeli.

Hankić je ponikao u Austriji, a iz rumunskog FC Botosani je stigao u julu 2021. godine u Bugarsku.

Ove sezone upisao je 14 nastupa u prvenstvu, te jedan u Kupu Bugarske. Kako smo već naveli, Hankić je bio na jednom okupljanje naše reprezentacije, ali onda nestao iz planova stručnog štaba.

Trenutno prednost imaju Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj i Kenan Pirić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti