Đurbuzović: Ne želim niko da se odmara...

Željezničar sutra dočekuje Tuzla City

Đurbuzović: Ne želim niko da se odmara...

Edmir Škorić

U petak od 18 sati na stadionu Grbavica FK Željezničar će imati priliku da osigura ostanak u ligi ako uspije da savlada FK Tuzla City.

Željezničar je imao jaku tešku sezonu, no s nekoliko dobrih rezultata u posljednje vrijeme, došao je na korak od ostanka.
Plavi u 30. kolu Wwin lige u petak dočekuju Tuzlake i svakako će na krilima podrške svojih navijača htjeti da osiguraju ostanak u eliti.
Dino Đurbuzović, koji je odnedavno imenovan za privremenog šefa stručnog štaba, pozvao je na oprez jer smatra da će gosti doći rasterećeni na Grbavicu jer više nemaju šta da izgube.

"Atmosfera je kod nas jako dobra, sa puno ozbiljnosti i opreza ulazimo u utakmicu. Imali smo dva dobra rezultata, ne želim da niko odmara da misli da će se lako pobijediti Tuzla City. 

Imaju izuzetno kvalitetne igrače, oni će doći opušteno da igraju, da pokažu koliko mogu da se nameću i nama i drugim klubovima. 

Međutim, smatram da smo mi sazreli, da smo se skupili i uozbiljili i da u ovu utakmicu ulazimo jako angažovano, ozbiljno i nadam se da pobijedimo i definitivno izborimo opstanak", rekao je Đurbuzović u najavi meča.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzlaci bez Ajdina Nukića dolaze na Grbavicu, dok je Željezničar manje ili više kompletan. FK Tuzla City je u prošlom kolu poražen na Tušnju od Igmana i taj poraz bi u konačnici mogao presuditi ovoj ekipi.

City sada ima užasno težak raspored. U preostala četiri kola igrat će protiv Željezničara (G), Borca (D), Zrinjskog (G) i Veleža (D), te ništa ne zavisi od njih čak i da u svim pobijede.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi