Vico Zeljković potvrdio - Danas je zvanično počela implementacija sistema "VAR" u BiH!
FOTO: Facebook Vico Zeljković

Lijepe vijesti za sve ljubitelje fudbala u našoj zemlji

Vico Zeljković potvrdio - Danas je zvanično počela implementacija sistema "VAR" u BiH!

Esmer Oštraković

VAR je već neko vrijeme prisutan u svjetskom fudbalu, brojne lige i takmičenja pokrivena su video tehnologijom.

S obzirom na brojne sudijske pogreške, ne samo ove nego i prošlih sezona, sve nas istinski raduje uvođenje VAR-a i ovo bi mogao da bude historijski trenutak za bh. klupski nogomet.

A danas je i zvanično počela implementacija sistema VAR u Bosni i Hercegovini.

To je potvrdio prvi čovjek NFSBiH, Vico Zeljković.

"Kao što smo i ranije obećali, danas je zvanično počela implementacija sistema "VAR" u Bosni i Hercegovini, a cilj je da ovaj sistem bude u funkciji od prvog kola naredne sezone WWin lige.

Oglasi

Danas je na Ilidži počeo prvi seminar, gdje će NS/FS BiH u saradnji sa FIFA instruktorima obučavati sudije i pomoćnike na suđenju za korištenje tehnologije, a seminaru prisustvuju i kontrolori suđenja.

Obezbedili smo najbolju opremu brenda "Hawk-Eye", koja je jedna od lidera u oblasti VAR tehnologije, koju koristi FIFA i ta oprema je već nabavljena.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovo je nakon hibridnog travnog terena, još jedan veliki projekat, čiji je cilj poboljšanje kvaliteta fudbala i domaćih takmičenja. S VAR tehnologijom pogreške suca će sigurno biti minimizirane", stoji u objavi na zvaničnom Facebook nalogu Vice Zeljkovića.

Sigurno je da i navijači sa nestrpljenjem čekaju narednu sezonu u kojoj će VAR tehnologija biti u WWin ligi Bosne i Hercegovine.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

deadlybullet
Sad ce da pocne povlacenje krivih linija kod spornih situacija, bice jos veci cirkus, nismo mi za VAR.
7 0
Ende
Nismo svjesni kakav ce ovo cirkus da bude
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti