Dino Fazlić iz Fulhama u Zadar

Pojačanje Zadra u borbi za opstanak

Dino Fazlić iz Fulhama u Zadar

Mladi Dino Fazlić novo je ime u rosteru hrvatskog prvoligaša Zadra. Fazlić u Stanove dolazi iz ekipe Fulhama gdje je igrao za drugu ekipu.

"On je došao iz Fulhama, a bio je u Werderu, Boltonu i u Grasshopperu. Radi se o igraču srednjega reda, imao je nastupe i za mladu reprezentaciju BiH. S njim smo potpisali ugovor" kaže trener Zadra Igor Štimac. Po potrebi Fazlić može igrati  ofanzivnog i defanzivnog veznog.

Za rezervni tim Fulhama ove sezone upisao je devet nastupa i jednu asistenciju. Fazlić, sin Husnije nekadašnjeg igrača Borca je karijeru počeo graditi u Werderu klubu u kojem je njegov otac radio kao skaut, nakon što je okončao svoju igračku karijeru. Kratko vrijeme je proveo u Boltonu, nakon Grasshopper je potpisao za Fulham. Prije prelaska u Fulham, godinu dana je bio bz kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti