Hamidović: Zašto ne napraviti historijski rezultat?

Zadovoljan je grupom

Hamidović: Zašto ne napraviti historijski rezultat?

Eldar Ganibegović

Dino Hamidović zadovoljan je grupom koju je naša rukometna reprezentacija dobila na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine prije nekoliko dana proslavila je plasman na novo Evropsko prvenstvo.

Pobijedili smo Sloveniju i Crnu Goru u posljednja dva kola kvalifikacija i izborili nastup na još jednoj smotri najboljih evropskih selekcija.

EURO će se igrati u Njemačkoj naredne godine, a izabranici Irfana Smajlagića danas su saznali protivnike u grupnoj fazi.

Održan je žrijeb u Dizeldorfu, a naša selekcija će igrati u grupi E s Nizozemskom, Gruzijom i Švedskom.

Grad domaćin naše grupe će biti Mahheim, a prvenstvo otvaramo 11. januara utakmicom protiv Švedske koja je prvi favorit grupe.

Oglasi

Odmah po završetku žrijeba za SportSport.ba javio se bh. reprezentativac Dino Hamidović koji je zadovoljan grupom koju smo dobili.

"Konačno možemo reći da smo dobili grupu po mjeri. Izbjegli smo grupe smrti što me raduje, u odnosu na ranija prvenstva", rekao je Hamidović, pa dodao:

"Kroz kvalifikacije smo pokazali da se možemo nositi s najboljim i vjerujem da ćemo to isto napraviti i na predstojećem EURO-u. A, zašto ne, i napraviti historijski rezultat?"

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na prvenstvu učestvuju 24 reprezentacije podijeljene u šest grupa sa po četiri tima.

Iz svake grupe dva prvoplasirana tima formiraju dvije nove grupe sa po šest reprezentacija odakle će dvije prvoplasirane izboriti plasmanu polufinale Evropskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi