Diop iz Portsmoutha u AEK

Odlaze najbolji igrači sa Fratton Parka

Diop iz Portsmoutha u AEK

Nakon velikih dugova, ispadanja iz Premiershipa, iz Portsmutha polako odlaze i najbolji igrači. Nedavno je klub napustio Nadir Belhadj, a Mornar više nije ni iskusni Senegalac Papa Buba Diop.

32-godišnji senegalski reprezentativac je novo pojačanje AEK-a s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor. Finansijski detalji za sada nisu poznati, a nagađa se da je grčki klub novom članu Championshipa platio milion eura odštete.

''Zadovoljan sam transferom. Gledao sam AEK u europskim utakmicama i bio sam impresioniran.'', rekao je sada već bivši defanzivac Portsmoutha, koji može igrati na poziciji zadnjeg veznog i štopera.


U karijeri je još nastupao za Xamax, Grasshoppers, Lens i Fulham. Za reprezentaciju Senegala je odigrao 58 utakmica i postigao devet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.